Special (posebna kolekcija)

Nekatere talne obloge so tako posebne, da se na prvi pogled zdi nemogoče, da je določen material resnično uporaben za oblaganje tal. Zato smo jih poimenovali kar SPECIAL-ne, posebne talne obloge.

USNJE – TALNA OBLOGA Lico
Pronto ledo predstavlja posebno usnjeno talno oblogo prefinjenega videza. Glavne sestavine pri izdelavi te talne obloge so reciklirano in zmleto pravo usnje (uporabijo se ostanki od proizvodnje čevljev, pasov, torbic), dodan je naravni latex, naravna olja, voda (ta zmes je trdnejša od samega usnja). Vse uporabljeno usnje je izdelano brez uporabe škodljivega kroma. Končni izdelek je zelo trden tudi zaradi križne vezave vlaken – t.i „real bonded usnje”. Na voljo je 15 različnih vzorcev, za vsakega od njih je na voljo tudi identična zaključna letvica.
Dimenzije talne obloge: 915 x 305 x 10,5 mm. Razred obrabe: W31

LINOLEJ – TALNA OBLOGA Lico
Beseda “linolej” izvira iz kombinacije imen za lan in olje in je sestavljen iz naravnih, obnovljivih surovin kot so: laneno olje, zmleti ostanki plute, lesa, apnenca, smole in naravni barvni pigmenti. Je antialergijska, antistatična in antibakterijska talna obloga izjemne obstojnosti z enostavnim vzdrževanjem, primerna tudi za montažo na tla s toplovodnim talnim ogrevanjem.
Dimenzija: deska 915 x 305 x 10 mm / mali kvadrat 305 x 305 x 10 mm.

PRAVI KAMEN – TALNA OBLOGA Lico
Dva tako različna materiala kot sta robustni kamen in nežna pluta sta združena v edinstvenem izdelku z imenom Realstone. Vrhnji sloj je tanka plast skrilavca, izvirajočega iz Indije. Za izenačitev neravnin spodnjega sloja je ta plast prilepljena na mehko pluto.
Real stone talna obloga je na voljo v dveh različicah: V ploščah dimenzij 1235x305x11 mm (1,5 mm sloj pravega kamna prilepljenega na 1,5 mm pluto na nosilni 6,8 mm HDF plošči; spodnji izolativni sloj 1,2 mm pluta). Ta izdelek je namenjen plavajoči montaži, ki je s pomočjo klik sistema spajanja hitra in enostavna. Površina je zaščitena s PU premazom. / V ploščah dimenzij 1235×305, debelina 3 mm ali 6 mm. Ta izdelek se lepi na podlago. Površina je zaščitena s PU premazom.

[toggle title=”Usnje – talna obloga” opened=”no” ][portfolio name=”usnjena-talna-obloga-lico” ][/toggle]
[toggle title=”Linolej – talna obloga” opened=”no” ][portfolio name=”linolej-talna-obloga-lico” ][/toggle]
[toggle title=”Pravi kamen – talna obloga” opened=”no” ][portfolio name=”real-stone-talna-obloga” ][/toggle]
[toggle title=”Tekstil – talna obloga” opened=”no” ]Texflex – Berlin[portfolio name=”texflex-berlin” ]Texflex – Firenze[portfolio name=”texflex-firenze” ]Texflex – Genova[portfolio name=”texflex-genova” ]Texflex – Madrid[portfolio name=”texflex-madrid” ]Texflex – Milano[portfolio name=”texflex-milano” ]Texflex – Modena[portfolio name=”texflex-modena” ]Texflex – Napoli[portfolio name=”texflex-napoli” ]Texflex – Torino[portfolio name=”texflex-torino” ][/toggle]