External (zunanje obloge)

ZUNANJE TALNE OBLOGE
Zunanje talne obloge so vedno pogosteje uporabljena talna obloga na zunanjih površinah kot so: terase, balkoni, prostori ob bazenih, dvorišča. Les, ki je primeren za zunanje talne obloge je zaradi naravnih snovi, ki jih vsebuje, odporen proti trohnobi, insektom in plesni brez uporabe škodljivih kemikalij. Trajnost lesa je brez posebnega vzdrževanja lahko več deset let. Z leti osnovna barva lesa pridobi lepo srebrno patino, pojav lahko upočasnimo z uporabo naravnih olj.
Dimenzije zunanjih lesenih talnih oblog so različne: dolžine od 1 m do 5 m / širine od 7 cm do 15 cm / debeline od 1,9 cm do 4,5 cm.
Deske polagamo na predhodno izdelano podkonstrukcijo, pritrjujemo jih z nerjavečimi vijaki.
V naši ponudbi lesenih talnih oblog so tudi leseni sestavljivi elementi, ki so pritrjeni na podlago iz umetne mase. Elemente poljubno sestavljamo in sami naredimo vzorec zunanje lesene talne obloge.

LESENE FASADNE OBLOGE
Poleg zaščite pred vremenskimi vplivi imajo lesene fasade večjo zračnost, kar povzroča boljšo mikroklimo v objektu in njegovi okolici. Z leseno fasadno oblogo oblagamo zunanje stene hiš in objektov v celoti ali delno (frčade, napušči, balkoni) v kombinaciji z drugimi tipi fasad. Sibirski Macesen in termično obdelani lesovi ne vsebujejo škodljivih kemičnih snovi, so odpornejši proti trohnobi, insektom ter s časom brez vzdrževanja pridobijo srebrno patino.
Toplotna obdelava odstrani smolo iz lesa iglavcev, zaradi česar kasneje smola ne kaplja, kar zmanjša zahtevnost vzdrževanja površine lesa. Gostota termo lesa je približno 10% večja od neobdelanega lesa.

WPC – LESNI KOMPOZIT
V zadnjem času se čedalje več ljudi odloča za uporabo zunanjih talnih oblog iz lesnega kompozita (Wood plastic composite ali krajše WPC). WPC talne obloge predstavljajo izziv lesenim talnim oblogam in jih tudi že uspešno zamenjujejo.
Obloga je tako imenovani lesni kompozit, ki je sestavljen iz 70% recikliranega lesa ali lahko obnovljivega bambusa in 30% polimera. Les zagotavlja oblogi moč in togost , polimer pa deluje kot vezivo. Poleg tega je les cenejši kot plastika in ima manjše termično raztezanje.
Pred izbiro je dobro, da si pogledamo prednosti in slabosti te zunanje talne obloge.
Prednosti so: BREZ RAZPOK, BREZ TRSK, NE TROHNI, NE POTREBUJE VZDRŽEVANJA, NARAVI PRIJAZEN.
Slabosti so: LAHKO PLESNI, LAHKO ZBLEDI, TERMIČNO RAZTEZANJE.

[toggle title=”Zunanje talne obloge” opened=”no” ][portfolio name=”zunanje-talne-obloge” ][/toggle]
[toggle title=”Lesene fasadne obloge” opened=”no” ][portfolio name=”lesene-fasadne-obloge” ][/toggle]
[toggle title=”WPC – Lesni kompozit” opened=”no” ][portfolio name=”wpc-lesni-kompozit” ][/toggle]